İçeriğe geç

Çöp Türkçe Mi

Çöp hangi dilden?

Eski Türkçedeki “çöp”, “tortu, tortu” kelimesinden gelmektedir.

Çöpçatan ismi nereden gelir?

İki kişinin birbirini tanımasına ve evlenmesine yardımcı olan kişilere çöpçatan denir. Türkçe “garbage” kelimesi “garbage” ve “chatan” kelimelerinin birleşiminden oluşur. Çatmak fiili Eski Türkçe’de tanıştırmak, aracılık etmek anlamına gelir. Garbage bu bileşik kelimede gerçek anlamda değil mecaz anlamda kullanılır.

Çöp mu jop mu?

Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Jop” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “Polis”tir. Polis, kavgaya müdahale ederken cop kullanmak zorunda kaldı.

Duman Türkçe kökenli mi?

Duman – Nisanyan Sözlüğü. Eski Türkçe tuman “sis, bulut” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe tun- “kapatmak, hava bulutlu hale gelir” fiilinden, Eski Türkçe +(g)An ekiyle türemiştir.

Külot hangi dilden?

Fransızca culotte (“kıç deliği”, geniş kalçalı pantolon, iç çamaşırı) kelimesinden türetilmiştir. Bu kelime Fransızca cul “kıç” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Latince culus kelimesinden türemiştir. Külot: Belden dizlere kadar geniş ve alt kısmı dar olan pantolonlar.

Poğaça hangi dilde?

Etimoloji. İtalyanca “focaccia” kelimesinden türemiştir ve “külde pişirilmiş küçük hamur işi” anlamına gelir.

Gün kelimesi Farsça mı?

Eski Türkçedeki kün “güneş, gün” sözcüğünden gelmektedir.

Cob mu job mu?

TDK’ya göre doğru yazımı? TDK’ya göre Cop mu Jop mu? TDK’ya göre “cop” kelimesinin doğru yazımı “cop”tur.

Jip mi cip mi?

İşte en popüler motorlu taşıtlardan biri olan Jeep’in doğru yazımı… Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesinde sözlükte arama yapıldığında kelimenin Jeep olarak yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen “jip” gibi yazımlar yanlıştır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “cip”tir.

Cop nedir polis?

Baton, sapından daha kısa olan tahta, kauçuk, plastik veya metalden yapılmış bir çubuktur. Genellikle polis memurları, hapishane personeli, özel güvenlik görevlileri ve askeri personel tarafından savunma veya isyan kontrolü için taşınırlar.

Yağmur Türkçe kökenli mi?

Eski Türkçe yaġmur “yağmur” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe fiil yaġ- ile Eski Türkçe eki +mUr’dan türemiştir.

Su Türkçe kökenli mi?

Türkçede su kelimesinin kökeni Eski Türkçe sub veya suv kelimelerinden gelir. Orijinal hali sub olan kelime 9. yüzyıldan itibaren suw’a dönüşmüştür. Son sesteki dudak sesi suvar-, süvar-, sıvı, sıvı gibi türevlerde korunmuştur. Orhun yazıtlarında bir kelime olarak kaydedilmiştir.

Duhan Türkçe mi?

Duhan ismi Türkçe kökenli olup dilimizde genellikle “Duman” kelimesiyle birlikte anılır.

Menfez hangi dilden gelir?

Geçit – Nişanyan Sözlüğü. Arapça manfaḏ منفذ kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “oyuk, boşluk” anlamına gelir ve Arapça nfḏ kökünden gelir.

Kelime hangi dilden gelir?

Kelime, Arapça كلمة (kelime) kelimesinden türemiş olup “söylenen, söz” anlamına gelmektedir.

Çul kelimesinin kökeni nedir?

Farsça cul جل veya cūl جول “kaba kumaş, çul” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime aynı anlama gelen Arapça cull جلّ kelimesiyle ilişkilidir.

Kibrit eski dilde ne demek?

Bu kelime, aynı anlama gelen Akadca kibrītu veya kubrītu kelimesinden türetilmiştir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Emir Er Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir