İçeriğe geç

Nemayan Ne Demek

Namdan ne demek?

(ﻧﺎﻣﺪﺍﺭ) sıf. (Pers. nām ve dār “sahip ve sahip” nām-dār ile) Ünlü, meşhur, meşhur: Erenköy’ün (Ömer Seyfeddin) en ünlü sporcusu olarak kabul edilirdi. Büyük oda birçok ünlü konukla doluydu…

Nemnak ne demek Osmanlıca?

(ﻧﻤﻨﺎﻙ) sıf. (Pers. nem ve nem-nāk -nāk ekiyle) Rutubetli, yaş, ıslak: Ariz’in hatırasında yaş olsaydı iyi haber / Bir gül ümidiyle suyu vermek israf olmazdı (Fuzûlî).

Noyn ne demek?

Altı Kelime – {sayı} dokuz.

Numan isminin anlamı ne demektir?

Numan İsminin Anlamı: Numan ismi Arapça kökenli bir isim olup genel olarak “kan, kırmızı renk” anlamına gelmektedir.

Nayman ne anlama gelir?

Nayman (Çince: 乃蠻/乃蛮, Kazakça: Найман), Moğol İmparatorluğu’nun kurulmasından önce Moğolistan’da yaşayan göçebe bir kabileydi. Kökenleri bilinmemekle birlikte, Türk dilleri konuştukları için Türk olduklarına inanılmaktadır. Günümüz Kazakistan’ının kuzeydoğusunda ve batı Moğolistan’da yaşarlar.

Nefrin ne demek Osmanlıca?

Türkçe-Türkçe Sözlük’te (Osmanlı Dönemi) Nefrin teriminin anlamı Söğüp demek (Bilginin artan hassasiyeti ve her gün otuz bin cesedi gösteren ölüm uyarısıyla, bu acımasızlık perdesi yırtılıyor.

Nesh ne demek Osmanlıca?

Kökü nesah olan nesih yazısı, “kaldırma, çıkarma” ve “kopyalama” anlamına gelir ve Osmanlı Devleti’nde de özellikle kitap kopyalamak için kullanılırdı.

Nagme ne demek Osmanlıca?

Melodi (Arapça: نغمه; Uygurca: نغمه, Neğme) güzel, uyumlu ses, melodi, ezgi anlamına gelen bir terimdir. Osmanlı Türkçesindeki melodi yerine, modern Türk Türkçesinde melodi kullanılmaktadır.

Noyan ismi Türk mü?

Noyan ismi Türkçe ve Moğolca kökenlidir ve genellikle lider veya komutan anlamına gelir. Türkiye’de Noyan isminde kaç kişi var? Türkiye’de 659 kişi Noyan ismini kullanıyor.

Arel ne demek?

Arel ismi genellikle “cesur” veya “kahraman” anlamına gelir ve Türk kökenlidir. Bu isim genellikle cesaret ve yiğitlikle ilişkilendirilir. Ayrıca yaratıcı ve sanatsal anlamları da olabilir. Herkes bu isme sahip kişinin güçlü, cesur ve yetenekli olabileceğini varsayabilir.

Aren ne demek?

Antik Hitit tabletlerinde Aren kelimesi ışık anlamında kullanılmıştır. Anadolu güneş tanrısı Arinna’nın oğullarına “Arenler” denir.

Maran ismi ne anlama gelir?

“Maran:” Farsça bir kelimedir. “Mar” yılan anlamına gelir ve “-an” çoğuludur. Genitive durumda telaffuz edilen “Maran” veya “Meran” kelimeleri Anadolu’daki birçok bölge ve yerin adı olarak da kullanılır. “Erbüke:” Er “insan” ve Büke “ejderha, yılan” kelimelerinin birleşimidir.

Mervan ismi ne anlama gelir?

Mervan, Arapça bir isimdir ve genellikle güçlü ve sağlam bir karakteri ifade etmek için tercih edilir. Bu isim aynı zamanda tarihte Emevi hanedanının en önemli isimlerinden biri olan Marvan bin Hakem ile özdeşleşmiştir.

Samim ismi ne anlama gelir?

1. Samim isminin anlamı: Samim, Arapça kökenli bir isimdir ve “samimi”, “içten”, “doğal” anlamına gelir. Bu isim samimiyet, doğallık ve dürüstlük gibi niteliklerle ilişkilendirilir.

Nam ne demek tarih?

Nom (Antik Mısır’da sepat; Antik Yunanca’da Νομός, “yer”), Antik Mısır’ın idari bölgeleridir.

Namına ne anlama gelir?

Kurumsal sözleşmelerde ve bazı resmi işlemlerde sıkça rastlanan bir terim. Temsil, o kişi adına hareket etmeyi içerir.

Mannan anlamı ne demek?

Tarım alanında sıklıkla kullanılan terim şu anlama gelir: Bakteri, maya, mantar, Hindistan cevizi ve keçiboynuzunda bulunan mannoz monosakkarit ünitelerinin polimerizasyonuyla oluşan homopolisakkarit.

Namı diyar ne demek?

AKA kelimesi ne anlama geliyor? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kelimeye verdiği iki anlam “diğer bir deyişle” ve “diğer adıyla”dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Travesti Escort