Dönüşüm astarı faydaları nelerdir?
Yüzeylerdeki kusurları etkin bir şekilde düzelten, emiciliği kontrol eden ve boyanın yapışmasını önemli ölçüde iyileştirerek kalıcılığını artıran bu ürün, boyama işleminin uzun ömürlü olmasını sağlar.
Dönüşüm astarı şart mı?
Bu tip astar, daha önce yağ bazlı boya ile boyanmış yüzeyleri su bazlı boyayı kabul edebilen yüzeylere dönüştürmek için özel olarak tasarlanmıştır. İnşaat projelerinde, dönüşüm astarı çok önemlidir çünkü yağ bazlı boyalar ve su bazlı boyalar uygun hazırlık yapılmadan birbirlerinin üzerine uygulanamaz.
Dönüşüm astar kaç kat atılır?
Fırça ve rulo uygulamalarında, hacimce en fazla %10 oranında duru su ile inceltilerek, uygulanacak yüzeyin niteliğine ve kullanılan boyaya bağlı olarak astar üzerine en az iki kat uygulanması önerilir.
Dönüşüm astar nedir?
Özellikle solvent bazlı boyadan su bazlı boyaya geçişte, katı iç sıva yüzeylerinde ve boya geçişlerinde kullanılabilen, dolgulu akrilik emülsiyon bazlı iç astardır. Solvent bazlı boya üzerine su bazlı iç boya uygulanarak değişiklik istendiğinde geçiş astarı olarak kullanılır.
Geri dönüşüm astarına su katılır mı?
Uygulama Açıklaması: Uygulamadan önce, kabarmış, gevşek ve sağlıksız görünümlü yüzeyler kazınmalı ve eski sentetik boyalı yüzey hafifçe zımparalanarak yüzeydeki yağ ve kirlerden arındırılmalıdır. Hacimce %10 oranında su ile inceltilen Transition Primer, fırça veya rulo ile tek kat halinde uygulanır.
1 Litre Astara Ne Kadar su Katılır?
Boya astarı olarak kullanıldığında; dış cephelerde 1 litre silikon izolasyon astarı 5 litre su ile seyreltilir; iç cephelerde 1 litre silikon izolasyon astarı 7 litre su ile seyreltilir. Yalıtım malzemesi olarak kullanıldığında; 1 litre silikon izolat 1-2 litre su ile seyreltilir.
Astarsız boya olur mu?
Boya yaparken dalgalı bir görüntü oluşmasını engellemek için her boyamadan önce astar sürülmesi gerekir. Duvar boyalarının kullanım verimliliğini ve dayanıklılığını artırmaya yardımcı olan boya astarı, boyanın tüm yüzeyde homojen bir şekilde emilmesini sağlar.
Astardan kaç saat sonra boya yapılır?
Ürünler arasında zaman farkı olsa da ortalama 24 saat sürmesi gerekir. Tek kat astarın yeterli olmadığı durumlar olabilir. Bu durumda ilk kat astar uygulandıktan sonra dört saat sonra ikinci katın uygulanması gerekir. Solvent bazlı boyalar için 24 saatlik bir kuruma süresi gerekir.
Astar attıktan sonra ne yapılır?
Astar kuruduktan sonra, katlanmış, çok ince bir zımpara kağıdıyla tüm çıkıntıları veya çapakları hafifçe zımparalayın.
Dönüşüm astarı kaç m2 yer yapar?
Hacimce %10 su ile inceltilen Transition Primer, fırça veya rulo ile tek kat uygulanır. ASTARLANABİLİR ALAN: Alt yüzeye bağlı olarak tek uygulamada 1 L ile 14-20 m², 1 kg ile 9-12,5 m² alan astarlanabilir.
Astar yapılmazsa ne olur?
Boyamadan önce astar uygulamak ilk başta fazladan bir çaba gibi görünebilir. Ancak bu tamamen yanlış bir fikirdir. Astar uygulandıktan sonra iki kat boya yeterli olsa da, astar uygulanmadan çalışmak daha fazla boya uygulaması gerektirir. Bu da daha yüksek maliyet ve zaman kaybı anlamına gelir.
Tavan boyası astar yerine geçer mi?
Plastik boyalar genellikle astar gerektirmez. Tavan boyası yapısı gereği ince bir boyadır. Tavanda kabarıklıklar ve çatlaklar varsa bunlar onarılabilir ve astarlanabilir.
20 kg astar kaç m2 boyar?
* 0,75 L ile 9,0 – 11,2 m² alan boyanabilir. ** 2,5 L ile 30,0 – 37,5 m² alan boyanabilir. *** 10 kg ile 70 – 90 m² alan boyanabilir. **** 20 kg ile 140 – 180 m² alan boyanabilir.
1 lt astar kaç m2 yer yapar?
Uygulanacak yüzeyin cinsine, emiciliğine, yapısına ve uygulama davranışına bağlı olarak 1 lt ile tek katta 7-12 m² alan boyanabilir.
Boyanın üstüne astar atılır mı?
Astar, boya ile duvar arasında tampon görevi görerek su ve nemin nüfuz etmesini azaltır. Ancak astarın yüzey bitişine göre seçilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Örneğin, koyu renkli bir duvara açık renk boyanacaksa, yüzeye Dyo Transition Primer uygulanmalıdır.
Kaplama astarı ne işe yarar?
Alçı sıva, alçıpan, alçıpan, gazbeton, brüt beton vb. gibi yüzeylerin, özellikle emici yüzeylere yapışma mukavemetini arttıran, döşeme, son kat veya boyama öncesinde uygulanan akrilik esaslı astardır.
Astar attıktan sonra ne yapılır?
Astar kuruduktan sonra, katlanmış, çok ince bir zımpara kağıdıyla tüm çıkıntıları veya çapakları hafifçe zımparalayın.
Plastik astar nerelerde kullanılır?
Plastik astar, tüm plastik yüzeylere uygulanabilen ve yüzeyin pürüzsüz olmasını sağlayan bir maddedir. Plastik boya astarını, hem iç hem de dış mekanlarda, plastik yüzeyli tüm mobilyalarda güvenle kullanabilirsiniz.
Astar boya nerelerde kullanılır?
Astar kullanımı, boyanın uygulanacağı alt tabakanın türüne ve yapısına bağlıdır. Genellikle çıplak ahşap, metal, sıva veya onarılmış yüzeyler gibi emici veya düzensiz yüzeylerde kullanılır.